"...å fokusere på det som fungerer"

”Aurora-teorien går ut på å fokusere på det som fungerer.” – Aurora 18 år

I det siste har jeg lest eller hørt om yngre mennesker, som på tross av det de gjennomgår viser en spesiell styrke og visdom. De har en utstråling som griper tak i meg, og får meg til å lytte. Aurora, 18 år, er en av disse. Av venninner blir hun beskrevet som en sprudlende jente, en ukuelig optimist. Aurora er nå alvorlig kreftsyk.

”Vi har legeteorien, og så har vi Aurora-teorien, ”sier hun. ”Aurora-teorien går ut på å fokusere på det som fungerer.” Hun mener at det handler om holdning; å fokusere på det hun har, på øyeblikket, på livet her og nå. ”Jeg har alltid tenkt at jeg lever en dag om gangen. Det gjør jeg nå også. Jeg vil gjøre så mange ting som mulig. Ting går tregere enn tidligere, men jeg klarer det!”

 Hun merker så godt selv hvordan ”gode, positive tanker skaper gode ringvirkninger”, og er bevisst på at det for egen del ikke nytter å sitte alene og gruble. ”Da må jeg komme meg ut, ringe til en venninne, snakke med noen.”

I Auroras tanker er det også alltid noen som har det verre enn henne. Det hjelper henne å se verdien i eget liv, og å fokusere på det som er konstruktivt i stedet for på det som ikke fungerer, det som tapper. Å fylle seg selv og dagen med farger. 

I hektiske hverdager tror jeg det er lett å komme inn i et spor hvor vi henger oss opp i situasjoner, ting eller mennesker som i våre øyne ikke fungerer – og som skaper irritasjon, frustrasjon, oppgitthet. Ting som gjør dagen grå. Jeg tar meg i hvert fall i å tenke at jeg, og sikkert mange med meg, kan trenge å være litt mer bevisst Aurora-teorien i vår hverdag; Å være bevisst våre holdninger, ”å fokusere på det som fungerer” og leve, en dag om gangen.
Å være bevisst verdien i å fylle oss selv og våre dager med farger. 

”Livet er for kort til å være grått. Fyll deg selv og dine dager med farger.”  - Karsten Isachsen

Ønsker deg en god dag!

Varme hilsener fra Åse 

fylldagen.med.farger.jpg