Painting the world with your warmth – Spre varme rundt deg

Peacebeam – Beginning Bright, hørte jeg nettopp noen tankevekkende refleksjoner om å være bevisst hva vi utstråler, der vi vandrer rundt i verden. Jeg ble virkelig inspirert, og videreformidler noen tanker her.

Painting the world
Å ta med seg pensler og noen spann med maling for fysisk å male verden virker litt absurd i utgangspunktet. Men hvis vi tenker videre, og bruker metaforen painting the world på vår vandring ut i hverdagen: i familie, jobb, nabolag, nærmiljø…så er det nettopp det vi gjør. Som regel ubevisst. Hver dag går vi ut i verden, og preger - eller setter farge på - det som møter oss. Med vår vennlighet – eller mangel på vennlighet. Med vår raushet – eller mangel på raushet. Med vår forståelse – eller mangel på forståelse…..

Vi har makt og kraft gjennom den vi er, og det vi sprer. Enten vi er klar over det – eller ikke.
We are beaming our energy into the world – and the world takes on its colour, its tone..
Den energien vi utstråler, gjør noe med oss selv, og med vår verden, med menneskene rundt oss.

Choose the colour of your peacebeams. Paint the world with your warmth.
Peacebeam. Et fantastisk ord, som jeg ikke helt finner en god norsk oversettelse på. Fredsstråler. Fredslys.

For meg er det frigjørende at jeg, med enkle grep, kan bli litt mer bevisst hvordan jeg farger min verden. Det går an for oss å ta en liten pause der vi er. Midt i hverdagen. Stoppe opp, bestemme oss for hvilken farge vi vil male verden med, her og nå. Velge hva vi vil formidle til mennesker vi møter, hva vi vil utstråle. I dag.

Å spre varme rundt seg betyr så mye. For oss selv og for andre. Et smil, et vennlig ord, en liten uventet oppmerksomhet.. Små handlinger skaper også mye varme.

Ha en nydelig dag der du er. Fyll den med varme og gode peacebeams.

Alt godt! Åse

peacebeam.ny1.jpg